Inquisitio Amentiae

Jóskapista, a Szurkoló

2017. december 06. 16:45 - inquisitor amentiae

Példázat a politikai önazonosságról

(meg nem történt esemény alapján)

Jóskapista Újpest-szurkoló volt. A Fradi volt a legrosszabb csapat. Az összes Fradi-szurkoló mocskos állat volt. Az Újpest meg a legjobb csapat volt.

Aztán eljött a nagy meccs az Újpest és a Fradi között. Persze nyilvánvaló volt, hogy az Újpest fog nyerni, mert az Újpest volt a legjobb csapat, a Fradi meg a legrosszabb.
A meccset végül a Fradi nyerte. Nem azért, mert jobb csapat volt, hiszen a Fradi a legrosszabb csapat volt. Azért, mert a bíró egy mocskos szarházi volt. A bíró is biztos fradista volt. A mocskos fradisták meg azt hitték, hogy azért nyertek, mert jobbak voltak.

De a bajnokságot nyilvánvaló volt, hogy az Újpest fogja nyerni. Hiszen az Újpest volt a legjobb csapat, még akkor is, ha a Fradi elleni meccsen egy mocskos fradista volt a bíró. A Fradi meg nyilván az utolsó helyen fog végezni, mert a Fradi volt a legrosszabb csapat.
A bajnokságot végül a Fradi nyerte. Nem azért, mert a Fradi jobb csapat volt, hiszen a Fradi volt a legrosszabb csapat. Hanem azért, mert a bajnokságot direkt úgy csinálták, hogy a Fradinak jó legyen. Az összes meccset úgy sorsolták, a bírókat úgy választották, hogy a Fradi nyerjen. Az Újpest meg utolsó lett a bajnokságban. Nem azért, mert az Újpest volt a legrosszabb csapat, hiszen az Újpest a legjobb csapat volt. Hanem azért, mert a mocskos fradisták nem bírták elviselni, hogy az Újpest, egy náluk jobb csapat egyáltalán elindulhat a bajnokságon. Mert a fradisták legbelül tudták, hogy nem ők a legjobb csapat. És ezért elintézték, hogy az Újpest kiessen.

Aztán jött a kérdés, hogy ki kerüljön be a magyar válogatottba. Az Újpest játékosai voltak a legjobbak, nyilvánvaló volt, hogy az Újpest játékosait fogják beválogatni. A Fradi játékosai meg a legrosszabbak voltak, nyilvánvaló volt, hogy közülük senki sem fog bekerülni. Mert a bajnokságban hiába fizettek le mindenkit, hiába csalták el. A magyar válogatottnál nem tudnak csalni, oda a legjobbakat fogják beválogatni.
A válogatottba végül senki sem került be az Újpestből, de bekerültek nyolcan a Fradiból. Nem azért, mert az Újpest játékosai voltak a legrosszabbak, hiszen az Újpest játékosai a legjobbak voltak. És nem azért, mert a Fradi játékosai voltak a legjobbak, hiszen a Fradi játékosai voltak a legrosszabbak. Azért, mert a mocskos fradisták ezt is elintézték. A fradisták annyira mocskosak voltak, hogy őket az sem érdekelte, hogy a Nemzeti Válogatott nyer-e, vagy nem nyer. Őket csak az érdekelte, hogy fradisták legyenek a válogatottban, akár nyer, akár veszít. A mocskos fradisták hazaárulók voltak.

A magyar válogatott a nyolc fradistával megnyerte a világbajnokságot. Jóskapista akkor sem fogja azt mondani, hogy a Fradi nem a legrosszabb csapat. Mert ha azt mondaná, hogy a Fradi nem a legrosszabb csapat, akkor ő is mocskos csaló hazaáruló fradista lenne. Mert ha azt mondaná, hogy a Fradi nem a legrosszabb csapat, akkor az összes haverja azt gondolná róla, hogy ő is egy mocskos csaló hazaáruló fradista. Mert ha azt mondaná, hogy a Fradi nem a legrosszabb csapat, akkor Jóskapista saját magát egy mocskos csaló hazaáruló fradistának tartaná. Az rossz lenne. Jóskapista sohasem lesz mocskos csaló hazaáruló fradista. Jóskapista soha sem fogja azt mondani, hogy a Fradi nem a legrosszabb csapat.

Itt a vége, fuss el véle.

(Maxwell birkaember, a szófiai oceanológus tiszteletére)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://inquisitio.blog.hu/api/trackback/id/tr3313450611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása